Incluzio Rheden > Wat we doen > Opvoeding en gezin

Opvoeding en gezin

Loopt het even niet op rolletjes in jouw gezin? Weet je even niet wat je aan moet als het gaat om de opvoeding van je kind of is er vaak ruzie thuis? Spijbelt je kind veel en weet je niet hoe je dit moet oplossen? Dit zijn voorbeelden van situaties die voor stress zorgen. Samen kijken we naar wat er speelt, waarom dit zo gaat en wat er nodig is om jullie weer goed op weg te helpen.

Het kan ook goed zijn dat je helemaal geen ondersteuning nodig hebt, maar graag in contact komt met andere ouders zodat je samen kunt kletsen over opvoeding, maar ook andere dingen die ouders zoal bezighouden. Ook daar denken wij graag met je mee.

Vaak spelen er meerdere problemen tegelijk

We zetten maatschappelijk werkers in op de scholen, dorpscoaches jeugd in uw buurt en klantcoaches bij problemen thuis. We werken samen met jeugdhulp, huisartsen en andere professionals. We nemen het roer niet over; we helpen, adviseren en bieden concrete hulp op maat. We maken gezinnen verantwoordelijk voor hun eigen oplossingen en laten ze weer geloven in zichzelf en in een betere toekomst.

Meer weten?

Kom naar een van onze informatiepunten of neem contact op met jouw dorpsteam.