Incluzio Rheden > Wat we doen > Opvoeding en gezin

Opvoeding en gezin

Fijn opgroeien, dat gunnen we elk kind. En elke ouder, want het ouderschap kan soms best uitdagend zijn. Incluzio Rheden is er voor jou als opvoeder én voor je kind!

Ouders&Zo: inloop voor vaders en moeders

Wij helpen je op weg als je vragen hebt over opvoeden of de ontwikkeling van je kind. Dat kan via een van onze dorpscoaches of klantcoaches die een luisterend oor bieden, maar je kunt ook een kijkje nemen bij Ouders&Zo. Dat is een wekelijkse ontmoetingsplek voor ouders en opvoeders. Breng je kind gerust mee, zodat hij of zij er met andere kinderen kan spelen terwijl jij met andere ouders kletst.

Ook als je geen vragen hebt over opvoeding, ben je van harte welkom. Het leukste aan deze open inlopen is dat je er andere ouders ontmoet! De koffie staat klaar.

ouder echtpaar met peuter op de bank in huiskamer

Gezinnen helpen gezinnen met Steunouder

Elke ouder heeft soms wat ondersteuning of een beetje extra lucht nodig. Maar niet iedereen heeft iemand om op terug te vallen. Dan kan een vrijwillige Steunouder het verschil maken. Steunouders vangen een kindje uit een ander gezin een dagdeel op, zodat de ouders daardoor even tijd voor zichzelf hebben. Door deze ouders zo te ontlasten, proberen we te voorkomen dat kinderen in stressvolle situaties terecht komen. Stress kan namelijk een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zorg.

Ook hier in de gemeente Rheden zijn er gezinnen die dit goed kunnen gebruiken. Dus heb jij extra ruimte in je huis en hart en zou je het leuk vinden om een kind uit de buurt bijvoorbeeld een dagdeel per week mee te laten draaien in jouw eigen gezin? Of zijn jouw kinderen al uit huis en heb je daarom extra tijd hiervoor? Of het nu gaat om een middag per twee weken of elke week: er is van alles mogelijk en elke vorm van ondersteuning is heel welkom! Steunouder Coördinatoren Sanne en Demi vertellen je graag meer en zijn benieuwd naar jouw enthousiasme! Voor meer informatie mail je naar steunouderrheden@incluzio.nl of bel je naar 026 -303 63 05.

Er zijn al steunouders actief in Rheden

Benieuwd naar de ervaringen en verhalen van de steunouder-gezinnen hier in de gemeenten Rheden en Rozendaal?

Lees het verhaal van steunouders Maarten en Suzanne
vader met dochter op rug moeder met zoon om nek

Over opvoeden

kinderen op bank met rugzakken en schriften

Over ontwikkeling

vader verwijdert trouwring bijzijn kind

Over scheiden