Incluzio Rheden > Opvoeden van kinderen en pubers

Opvoeden van kinderen en pubers

Opvoeden, hoe doe je dat? Er is niet een helder antwoord op. Vaak kijk je daarbij naar jouw eigen opvoeding vroeger. Of wil je het juist helemaal anders doen. Vaak gaat het goed, maar soms twijfel je of weet je niet wat je het beste kunt doen. Dat is heel normaal en hoort nu eenmaal bij het ouderschap.

Wij zijn er voor je als je vragen hebt over de opvoeding van jouw kind. Of jouw kind nu heel jong is of in de puberteit zit, wij kunnen ondersteunen met onze kennis en middelen. Dit kan zijn met informatiemateriaal, trainingen of individuele coaching.

jonge moeders op een rij met baby's op hun arm

Ontmoetingsplek voor ouders: Ouders&Zo

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden – jij waarschijnlijk ook? Ontmoet andere ouders met kinderen van 0-18 jaar bij de open inloop Ouders&Zo en deel je vragen en ervaringen over opvoeding. Want herkenbaarheid of tips vinden bij andere ouders is prettig. Ook als je gewoon graag een praatje maakt met andere ouders, ben je van harte welkom. Je kind meenemen? Dat kan, er is plek genoeg om te spelen.

man op bank met laptop

Trainingen over opvoeden

Op het gebied van opgroeien en opvoeden kun je gratis online trainingen volgen. Gewoon vanuit huis en op een moment dat het jou uitkomt. De training ‘Oplossingsgericht opvoeden’ is voor ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar die zich zorgen maken over of veel ruzie hebben met hun kind. Je denkt na over de leuke dingen binnen het gezin. Maar ook over wat je graag wil veranderen.