Incluzio Rheden > Wat we doen > Doe iets voor je buur(t)

Doe iets voor je buur(t)

Heb jij een leuk idee voor jouw buurt?

Dan ben je hier op de juiste plek! Hier vind je alvast wat informatie en tips.
Heb je een idee om het welzijn voor je buurtbewoners te vergroten? Een idee om eenzaamheid tegen te gaan, een buurtnetwerk op te zetten of om de buurt wat mooier in te richten? Het maakt niet uit wat het is, als het maar gaat om kwetsbaren te helpen of voor een beter welzijn voor jouw buurt.

Ik buurt mee!

Je hebt een leuk idee, maar hoe nu verder? Op de website Ikbuurtmee.nl staat veel informatie over hoe je jouw buurtinitiatief makkelijk kan gaan opzetten en hoe je geld kan inzamelen voor jouw idee.

Ik buurt mee!
Ik buurt mee is het platform voor bewonersinitiatieven in Rheden. Hier kun samen met je buurtgenoten een initiatief starten en kun je andere initiatieven steunen. Verzamel en verzilver cheques die je twee keer per jaar van de gemeente ontvangt. Deze cheques kun je inzetten om diverse inwonersinitiatieven te ondersteunen. Je kan natuurlijk ook de cheques voor je eigen initiatief inzetten.

meisje werkt in de tuin

Alternatieve fondsen

Hieronder staan verschillende fondsen die jouw idee werkelijkheid kunnen maken. Neem eens een kijkje!

Postcodeloterij buurtfonds
Het Postcodeloterij Buurtfonds helpt buurtprojecten voor een leefbare buurt snel te realiseren en nodigt alle buurtbewoners in Nederland uit om in actie te komen. Heb jij ook een goed idee voor de buurt? Bekijk dan op de website postcodeloterijbuurtfonds.nl het stappenplan, de criteria en tips om een aanvraag te doen. In deze informatieve video kun je zien hoe je een aanvraag indient.

Oranjefonds
Jouw stichting, vereniging of organisatie draagt bij aan een sociaal verbonden samenleving. Jij ziet waar het beter kan en ontwikkelt activiteiten, als vrijwilliger of initiatiefnemer. Maar hoe kom je aan voldoende geld of subsidie? Klop eens aan bij het Oranje Fonds!

Voorbeelden van initiatieven die inwoners hebben opgezet

Ben je benieuwd naar de initiatieven die andere mensen in onze gemeenten al hebben opgezet met onze ondersteuning?

Kijk dan hier

Heb jij een leuk idee?

Bespreek jouw idee eerst met je buren of buurtbewoners. Bedenk samen waarom het een goed idee is voor de buurt en voor wie het idee bedoeld is. Kijk of er mensen om je heen zijn die je willen helpen om het idee uit te voeren.

Heb je interesse om een buurtinitiatief op te zetten, maar heb je nog vragen of wat extra hulp nodig? Onze dorpscoaches Volwassenen helpen je graag verder! Zij kunnen met je meedenken en je wellicht in verbinding brengen met organisaties of inwoners die iets voor jouw initiatief kunnen betekenen. Moet er iets compleet nieuws op poten gezet worden? Ook helemaal leuk, wij kijken graag mee en ondersteunen waar mogelijk. Kijk hier wie de dorpscoach in jouw dorp is en neem contact met hem of haar op.

Of beschrijf hieronder jouw idee en laat je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Beschrijf je idee en geef aan waarbij je geholpen wilt worden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.