Incluzio Rheden > Over Steunouder

Over Steunouder

Elke ouder heeft soms wat ondersteuning of een beetje extra lucht nodig. Maar niet iedereen heeft iemand om op terug te vallen. Dan kan een vrijwillige Steunouder het verschil maken. Steunouders vangen een kindje uit een ander gezin een dagdeel op, zodat de ouders daardoor even tijd voor zichzelf hebben. Door deze ouders zo te ontlasten, proberen we te voorkomen dat kinderen in stressvolle situaties terecht komen. Stress kan namelijk een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zorg.

Ook hier in de gemeente Rheden zijn er gezinnen die dit goed kunnen gebruiken.

Meer weten?

Heb jij extra ruimte in je huis en hart en zou je het leuk vinden om een kind uit de buurt bijvoorbeeld een dagdeel per week mee te laten draaien in jouw eigen gezin? Of zijn jouw kinderen al uit huis en heb je daarom extra tijd hiervoor? Of het nu gaat om een middag per twee weken of elke week: er is van alles mogelijk en elke vorm van ondersteuning is heel welkom! Steunouder Coördinatoren Sanne en Demi vertellen je graag meer en zijn benieuwd naar jouw enthousiasme! Voor meer informatie mail je naar steunouderrheden@incluzio.nl of bel je naar 026 -303 63 05.

Bekijk de ervaringen van Steunouders uit Rheden en Rozendaal

Benieuwd naar de verhalen van de steunoudergezinnen hier in de gemeenten Rheden en Rozendaal? Je leest ze hier.

Wat kan Steunouder voor jou betekenen?

In dit filmpje krijg je een goed beeld van wat een steunouder voor jou als ouder kan doen.

Steunouders geven een kind eens per week of twee weken een gastvrij thuis en zijn zo een steuntje in de rug voor ouders die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Iets voor jou?