Incluzio Rheden > Speeltuin ’t Akkertje, SC Rheden en VV Dieren krijgen steuntje in de rug

Speeltuin ’t Akkertje, SC Rheden en VV Dieren krijgen steuntje in de rug

Dit najaar is het Sport- en Preventieakkoord 2023-2026 gestart. Met het geld dat hiermee beschikbaar is, kan een bijdrage in de vorm van geld of samenwerking worden aangevraagd bij de gemeente. Denk aan scholen en verenigingen maar ook inwoners die een idee hebben voor een sportief, gezond of sociaal initiatief. De eerste aanvragen zijn half december goedgekeurd:  beide voetbalclubs en Stichting Vrienden van ’t Akkertje krijgen geld om hun idee uit te voeren.

Een aantal buurtbewoners in Velp maakt zich al een aantal jaren sterk voor een opknapbeurt van Speeltuin ’t Akkertje. En de plannen worden steeds serieuzer. Inmiddels is er een stichting en ligt er een projectplan.  Een grote wens van de omwonende kinderen is een geasfalteerde stepbaan. Met de bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord wordt het makkelijker om ook andere fondsen aan te schrijven en het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Bij Sc Rheden en VV Dieren starten eind februari ’24 maar liefst 14 leden met de KNVB-opleiding Voetbalcoach 1 Pupillen. Beide verenigingen ontvangen hiervoor een bijdrage in de kosten voor zowel de opleiding als materiaal, zodat ze zelf nog maar een klein gedeelte hoeven te financieren.

Ook een goed idee?

Heeft jouw vereniging, school of buurt ook een goed sportief, sociaal of gezond idee? Vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal is er geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Aanvragen is heel makkelijk, je vult een digitaal aanvraagformulier in en vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld.
Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het geld op je rekening en kun je van start. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden via sportinrheden.nl of incluziorheden.nl.

Heb je al wel een goed idee maar weet je niet goed hoe je het verder kunt brengen, heb je geen samenwerkingspartner of heb je andere hulp nodig? Stuur dan een mail naar sportenpreventieakkoord@rheden.nl. We nemen dan contact met je op om je verder op weg te helpen.

Over het Sport- en Preventieakkoord

Het Sport- en Preventieakkoord is een plan voor en door de samenleving. Met als doel een sportief, gezond en sociaal Rheden en Rozendaal. De gemeenten stellen geld beschikbaar voor initiatieven en samenwerkingen. Organisaties kunnen hiervoor plannen indienen bij een kerngroep. De kerngroep van het Sport- en Preventieakkoord bestaat uit 14 leden die in de gemeenten Rheden en Rozendaal bij heel veel verschillende organisaties in sport, welzijn en zorg actief zijn. Zij beoordelen samen welke aanvragen voor geld in aanmerking komen.