Incluzio Rheden > Eerste sportverenigingen hebben geld gekregen voor hun sportieve idee

Eerste sportverenigingen hebben geld gekregen voor hun sportieve idee

De eerste aanvragen voor een geldbijdrage uit het nieuwe Sport- en Preventieakkoord binnen de gemeente Rheden zijn goedgekeurd. Sc Rheden en V.V. Dieren hebben afgelopen december een bijdrage gekregen om een KNVB cursus Pupillenscheidsrechters en een opleiding Pupillencoach 1 te betalen. Met dit zogenoemde ‘geldpotje’ kun je als inwoner, school, vereniging of club financiële ondersteuning krijgen voor het uitwerken of aankopen van een gezond, sportief of sociaal idee.

Maar er is niet alleen geld voor het opstarten van nieuwe projecten, er zijn ook heel veel gratis opleidingen en workshops voor sportverenigingen beschikbaar. Heeft jouw club bijvoorbeeld moeite met het vinden van vrijwilligers? Wil je meer weten over modern besturen? Ben je toe aan het opleiden van je trainers of heb je behoefte aan een intensieve ondersteuning? Dan kun je deze hulp gratis, of voor een kleine bijdrage, aanvragen.

Sc Rheden deed dit samen met v.v. Dieren al twee keer
Een paar jaar geleden al werd de KNVB-cursus ‘pupillenscheidsrechter’ aangevraagd én volledig toegekend. Jongeren tussen de 12 en 16 die veel tijd bij de club doorbrachten, werden door penningmeester Natasja van Horssen van Sc Rheden persoonlijk gevraagd om deel te nemen, en ook v.v. Dieren haakte aan. De officiële opleiding werd afgesloten met een examen. Alle deelnemers slaagden en ontvingen een oorkonde én een KNVB scheidsrechtersbadge.

Inmiddels is er door Sc Rheden en v.v. Dieren weer met succes een aanvraag gedaan, nu bij het nieuwe Sport- en Preventieakkoord dat in november 2023 van start ging. Eind februari ’24 starten maar liefst 14 leden met de KNVB-opleiding Voetbalcoach 1 Pupillen. Beide verenigingen ontvangen hiervoor een bijdrage in de kosten voor zowel de opleiding als het materiaal, zodat ze zelf nog maar een klein gedeelte hoeven te financieren.

Aan welke sociale, gezonde en sportieve ideeën kun je nog meer denken?

  •  Het verminderen van eenzaamheid. Van buurtmaaltijd tot spelactiviteit of maatjesproject.
  •  Je woonomgeving groener en meer beweegvriendelijk maken.
  •  In je eigen buurt zorgen voor een beweegprogramma geschikt voor iedereen.
  •  Samen gezond leren koken, ook met weinig geld.

Een sociaal idee en heb je ondersteuning nodig?

Heb je ook een goed idee maar weet je niet goed met wie je dit kunt oppakken? Of vind je het fijn als we met je meedenken? Stuur een mail naar sportenpreventieakkoord@rheden.nl of kijk hier voor meer informatie.