Incluzio Rheden > Wat we doen > Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk en -academie

Iedereen telt mee

Een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Dat is waar Incluzio aan meebouwt. Gelukkig gebeurt er al heel veel in gemeente Rheden en zetten veel mensen zich vrijwillig in om iets voor een dorpsgenoot te betekenen. Dorps- en buurthuizen, verenigingen, buurtnetwerken, vrijwilligersorganisaties zijn – samen met de professionals en de overheid – een belangrijke pijler van de samenleving. Door nóg meer met elkaar samen te werken, kunnen we die sociale basis verder versterken.

Vrijwilligerswerk

Incluzio is er zowel voor inwoners, die vrijwilligerswerk doen of willen doen, als voor organisaties die met vrijwilligers werken. We brengen hen met elkaar in verbinding en geven informatie en advies. Incluzio kan die ondersteuning bieden, een coördinerende rol vervullen of de aanjager van iets zijn. Niet om op jouw stoel te gaan zitten, maar juist omdat we het grote belang zien van inwoners die iets voor een ander doen.

Aanmelden voor vrijwilligerswerk

Aanmelden voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligersvacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan ben je hier op de juiste plek! Talloze mensen en organisaties in de regio zijn op zoek naar vrijwilligers.

Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd. Neem een kijkje in onze online vacaturebank www.geldersehanden/rheden en kijk of er iets voor jou tussen zit! Hier is ook meer algemene informatie te vinden over praktische zaken rondom het doen van vrijwilligerswerk.

Ondersteuning en advies bij vrijwilligerswerk?

We helpen graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten én agenda. Wil je dat wij met je meedenken of helpen zoeken naar een leuke vorm van vrijwilligerswerk? Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om geheel vrijblijvend je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Loop eens binnen bij één van onze informatiepunten bij jouw in de buurt. Of bel of mail naar onze vrijwilligerscoördinator Thijs den Heijer:

tdheijer@incluzio.nl
Telefoon: 06 82 83 05 82

logo vrijwilligers academie

Vrijwilligers Academie

Onze Vrijwilligers Academie organiseert bijeenkomsten, trainingen en workshops voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers uit de gemeente Rheden en Rozendaal. Bekijk hier het actuele programma.

Vrijwilligers kunnen gratis deelnemen. Heb je interesse in een cursus of wil je jouw kennis graag delen met vrijwilligers? Neem contact op met Thijs den Heijer.