Incluzio Rheden > Wat we doen > Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligerspunt Rheden is er zowel voor inwoners die vrijwilligerswerk (willen) doen als ook voor organisaties die met vrijwilligers werken. We verbinden hen met elkaar en bieden informatie en advies.

vrijwilligers harken in tuin

Vrijwilligersvacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan ben je hier op de juiste plek! Talloze mensen en organisaties in de regio zijn op zoek naar vrijwilligers.

Neem een kijkje in onze online vacaturebank Vrijwilligerswerk Rheden en kijk of er iets voor jou tussen zit! Iets gevonden? Dan kun je je daar ook meteen aanmelden.

geruststellende hand op de handen van een oudere

Waarom vrijwilliger Annie dit zo graag doet

Een bijzondere band opbouwen met iemand die je tot dan nog niet kende. Dat herkennen veel vrijwilligers. Annie uit Rheden is zo’n vrijwilliger die warme herinneringen koestert aan mensen die zij heeft bezocht.

Lees Annies verhaal

Ondersteuning en advies nodig?

We helpen graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten én agenda. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest of een tuinklus. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd.

We denken graag met je mee in je zoektocht naar een leuke vorm van vrijwilligerswerk. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om vrijblijvend je wensen en mogelijkheden te bespreken. Of loop eens binnen bij één van onze informatiepunten bij jou in de buurt. Je kunt ook rechtstreeks bellen of mailen met onze vrijwilligerscoördinator Thijs den Heijer: vrijwilligerspuntrheden@incluzio.nl of 06 82 83 05 82.

logo vrijwilligers academie

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie organiseert jaarlijks bijeenkomsten, trainingen en workshops voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Hieronder vind je een actueel overzicht van trainingen en bijeenkomsten dit jaar.

Alle trainingen zijn gratis, zowel de fysieke trainingen als de online trainingen.

Trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers

Training Ervaar LVB – door MEE Gelderse Poort

Wil je meer weten over licht verstandelijke beperkingen (LVB)? Vraag jij je wel eens af hoe het is om LVB te hebben? Ervaar zelf waar mensen met een licht verstandelijke beperking tegenaan lopen in het dagelijks leven. Ook leer je wat daarbinnen jouw rol is en hoe je daarmee om kunt gaan.

Wanneer: donderdag 20 juni 2024

Hoe laat: 10.00 tot 13.00 uur

Waar: De Oase, Ericaplein 1, Dieren

 

Aanmelden?

Stuur een mail naar leertraject@meegeldersepoort.nl, o.v.v. training Ervaar LVB (met Incluzio Rheden).

Autisme Belevingscircuit – door MEE Gelderse Poort

Tijdens deze bijeenkomst wordt er geprobeerd om je te laten ervaren wat autisme voor iemand kan betekenen en wat de gevolgen zijn. Je wordt meegenomen in het brein van iemand met autisme en ervaart hoe iemand met deze diagnose of vermoeden ervan zich kan voelen.

Wanneer: donderdag 12 september 2024

Hoe laat: 13.00 tot 16.00 uur

Waar: De Paperclip, Eiberstraat 14, Velp

 

Aanmelden?

Dat doe je bij Margareth De Boer via m.deboer@meegeldersepoort.nl of tel 06-11 47 73 04.

Online trainingen

vrijwilligers in gesprek bij voedselsorteerplek

Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten

Ben je op zoek naar inspiratie voor hoe je nieuwe vrijwilligers aantrekt? Dan is de digitale training ‘Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten” iets voor jou! Een handige en leuke training om direct mee aan de slag te gaan. En wel zo fijn: te volgen op het moment dat het jou uitkomt, gewoon vanachter je computer of tablet. Deze training is gratis en wordt aangeboden door Vrijwilligerswerk Nederland. Het is wel nodig om jezelf hier te registreren of in te loggen om deze training te volgen.

Ga naar training Werven van Vrijwilligers

man achter bartap schenkt biertje

Verantwoord Alcohol schenken (IVA-certificaat)

Deze gratis digitale cursus is voor vrijwilligers die het IVA-certificaat willen behalen. Leer hoe jij verantwoord alcohol schenkt als barvrijwilliger. Inclusief toets waarmee je het certificaat direct kunt downloaden!

Het is wel nodig om jezelf hier te registreren of in te loggen om deze training te volgen.

Ga naar cursus Verantwoord Alcohol schenken

Deelname aan een training of bijeenkomst is altijd gratis. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar Thijs den Heijer, Coördinator Vrijwilligerspunt Rheden, onder vermelding van de training/bijeenkomst waar je aan wilt deelnemen. Of wil je zelf jouw kennis graag delen met vrijwilligers? Ook dan denken we graag met je mee: vrijwilligerspuntrheden@incluzio.nl of telefonisch via 06 82 83 05 82.