Incluzio Rheden > Wat we doen > Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligerspunt Rheden is er zowel voor inwoners die vrijwilligerswerk (willen) doen als ook voor organisaties die met vrijwilligers werken. We verbinden hen met elkaar en bieden informatie en advies.

vrijwilligers harken in tuin

Vrijwilligersvacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan ben je hier op de juiste plek! Talloze mensen en organisaties in de regio zijn op zoek naar vrijwilligers.

Neem een kijkje in onze online vacaturebank www.geldersehanden/rheden en kijk of er iets voor jou tussen zit! Iets gevonden? Dan kun je je daar ook meteen aanmelden.

geruststellende hand op de handen van een oudere

Waarom vrijwilliger Annie dit zo graag doet

Een bijzondere band opbouwen met iemand die je tot dan nog niet kende. Dat herkennen veel vrijwilligers. Annie uit Rheden is zo’n vrijwilliger die warme herinneringen koestert aan mensen die zij heeft bezocht.

Lees Annies verhaal

Ondersteuning en advies nodig?

We helpen graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten én agenda. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest of een tuinklus. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd.

We denken graag met je mee in je zoektocht naar een leuke vorm van vrijwilligerswerk. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om vrijblijvend je wensen en mogelijkheden te bespreken. Of loop eens binnen bij één van onze informatiepunten bij jou in de buurt. Je kunt ook rechtstreeks bellen of mailen met onze vrijwilligerscoördinator Thijs den Heijer: tdheijer@incluzio.nl of 06 82 83 05 82.

logo vrijwilligers academie

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie organiseert jaarlijks bijeenkomsten, trainingen en workshops voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Samen Dementievriendelijk (met Netwerk Dementie Arnhem e.o.)

Leer hoe je met dementie omgaat, signalen herkent en iemand met dementie kunt helpen.

Op woensdag 20 september 2023 in Dorpshuis Rheden van 19:30-22:00u.

Begripvol handelen: omgaan met onbegrepen gedrag (met ProPersona Connect)

Samen gaan we dieper in op moeilijk hanteerbaar en/of onbegrepen gedrag die je binnen het doen van vrijwilligerswerk kunt tegenkomen. De nadruk ligt op gedrag en niet op onderliggende psychische aandoeningen. Vragen van deelnemers vormen hier het uitgangspunt.

Op maandag 30 oktober 2023 in Dieren @van 19:00-22:00u.

Ervaar LVB (met MEE Gelderse Poort)

Vraag je je af hoe het is om een licht verstandelijke beperking (LVB) te hebben? Hier ervaar je waar mensen met LVB moeite mee hebben in het dagelijks leven. Deze bijeenkomst wordt begin oktober gepland. De exacte dag, locatie en tijd volgen nog.

Deelname is altijd gratis. Wil je deelnemen aan een training of bijeenkomst? Stuur dan een mail naar Thijs (onder vermelding van de training/bijeenkomst waar je aan wilt deelnemen). Of wil je zelf jouw kennis graag delen met vrijwilligers? Dan denkt Thijs graag met je mee: tdheijer@incluzio.nl of 06 82 83 05 82.