Incluzio Rheden > Wat we doen > Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk en -academie

Vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligerspunt Rheden is er zowel voor inwoners die vrijwilligerswerk (willen) doen als ook voor organisaties die met vrijwilligers werken. We verbinden hen met elkaar en bieden informatie en advies.

vrijwilligers harken in tuin

Vrijwilligersvacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan ben je hier op de juiste plek! Talloze mensen en organisaties in de regio zijn op zoek naar vrijwilligers.

Neem een kijkje in onze online vacaturebank Vrijwilligerswerk Rheden en kijk of er iets voor jou tussen zit! Iets gevonden? Dan kun je je daar ook meteen aanmelden.

geruststellende hand op de handen van een oudere

Waarom vrijwilliger Annie dit zo graag doet

Een bijzondere band opbouwen met iemand die je tot dan nog niet kende. Dat herkennen veel vrijwilligers. Annie uit Rheden is zo’n vrijwilliger die warme herinneringen koestert aan mensen die zij heeft bezocht.

Lees Annies verhaal

Ondersteuning en advies nodig?

We helpen graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten én agenda. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest of een tuinklus. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd.

We denken graag met je mee in je zoektocht naar een leuke vorm van vrijwilligerswerk. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om vrijblijvend je wensen en mogelijkheden te bespreken. Of loop eens binnen bij één van onze informatiepunten bij jou in de buurt. Je kunt ook rechtstreeks bellen of mailen met onze vrijwilligerscoördinator Thijs den Heijer: vrijwilligerspuntrheden@incluzio.nl of 06 82 83 05 82.

logo vrijwilligers academie

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie organiseert jaarlijks bijeenkomsten, trainingen en workshops voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Zodra er trainingen en data bekend zijn, vind je deze hieronder.

presentatie voor een groep in een zaal

Informatiebijeenkomst Wet- en regelgeving

Specifiek voor besturen van stichtingen en verenigingen: krijg hier inzicht in welke wetten en regelgeving er zijn. Er is volop ruimte om uw vragen te stellen over bijvoorbeeld de WBTR, UBO, AVG, Veiligheid en de VNG Vrijwilligersverzekering. De bijeenkomst wordt verzorgd door Adam van Bergeijk, Adviseur Wet- en regelgeving bij de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Wanneer: woensdag 28 februari van 19:00 – 21:00u
Waar: Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden

Online trainingen voor vrijwilligersorganisaties

vrijwilligers in gesprek bij voedselsorteerplek

Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten

Ben je op zoek naar inspiratie voor hoe je nieuwe vrijwilligers aantrekt? Dan is de digitale training ‘Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten” iets voor jou! Een handige en leuke training om direct mee aan de slag te gaan. En wel zo fijn: te volgen op het moment dat het jou uitkomt, gewoon vanachter je computer of tablet. Deze training is gratis en wordt aangeboden door Vrijwilligerswerk Nederland. Het is wel nodig om jezelf hier te registreren of in te loggen om deze training te volgen.

Ga naar training Werven van Vrijwilligers

man achter bartap schenkt biertje

Verantwoord Alcohol schenken (IVA-certificaat)

Deze gratis digitale cursus is voor vrijwilligers die het IVA-certificaat willen behalen. Leer hoe jij verantwoord alcohol schenkt als barvrijwilliger. Inclusief toets waarmee je het certificaat direct kunt downloaden!

Het is wel nodig om jezelf hier te registreren of in te loggen om deze training te volgen.

Ga naar cursus Verantwoord Alcohol schenken

Deelname is altijd gratis. Wil je deelnemen aan een training of bijeenkomst? Stuur dan een mail naar Thijs (onder vermelding van de training/bijeenkomst waar je aan wilt deelnemen). Of wil je zelf jouw kennis graag delen met vrijwilligers? Dan denken we graag met je mee: vrijwilligerspuntrheden@incluzio.nl of 06 82 83 05 82.