Incluzio Rheden > Wat we doen > Vrijwilligerspunt Rheden

Vrijwilligerspunt Rheden

Iedereen telt mee

Een samenleving waarin iedereen meetelt. Dat is waar Incluzio aan meebouwt. Gelukkig gebeurt er al heel veel in gemeente Rheden. Prachtig om te zien dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten om iets voor een dorpsgenoot te betekenen. Dorps- en buurthuizen, verenigingen, buurtnetwerken, vrijwilligersorganisaties zijn – samen met de professionals en de overheid – een belangrijke pijler van de samenleving. Door nóg meer met elkaar samen te werken, kunnen we die ‘sociale basis’ verder versterken. Dat is waar Incluzio voor staat.

Vrijwilligerswerk

Incluzio is er zowel voor inwoners, die vrijwilligerswerk doen of willen doen, als voor organisaties, die met vrijwilligers werken. We helpen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties om elkaar te vinden. En we geven informatie en advies. Incluzio kan die ondersteuning bieden, een coördinerende rol vervullen of de aanjager van iets zijn. Niet om op uw stoel te gaat zitten, maar juist omdat we het grote belang zien van inwoners die iets voor een ander doen.

Vrijwilligers vacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan ben je hier op de juiste plek! Talloze organisaties in de regio zijn op zoek naar vrijwilligers. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd. Neem een kijkje in onze online vacaturebank www.geldersehanden/rheden en kijk of er iets voor jou tussen zit! Op deze website is ook meer algemene informatie te vinden over praktische zaken rondom het doen van vrijwilligerswerk.

Ondersteuning en advies bij vrijwilligerswerk?

We helpen graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw wensen, talenten én agenda. Loop eens binnen bij één van onze informatie en adviespunten bij u in de buurt! U kunt ook altijd bellen met of een mailtje sturen naar onze vrijwilligerscoördinator, Thijs den Heijer voor alle vragen over vrijwilligerswerk of voor het maken van een afspraak:

Thijs den Heijer
tdheijer@incluzio.nl
Telefoon: 06 82 83 05 82

Scholing vrijwilligers

Voor vrijwilligers biedt Incluzio regelmatig trainingen, workshops en themabijeenkomsten aan. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor gratis opgeven. Op www.geldersehanden/elearning-workshops  is het actuele aanbod te vinden. Heeft u als vrijwilliger behoefte aan een bepaalde cursus of leert u andere vrijwilligers graag iets bij door uw waardevolle kennis te delen? Laat het weten aan de vrijwilligerscoördinator!