Jeugd

Onze dorpscoaches Jeugd werken zowel ambulant (dus niet plaatsgericht) als vanuit dorps- en inloophuizen. Ze vormen samen met stagiairs ons team JGDWRK en werken samen met andere organisaties in de gemeente. Ze willen jongeren bewust maken van hun verantwoordelijkheden en het belang van positief gedrag, ook tijdens de kinder- en jongerenactiviteiten.

Jongerenwerkers op straat

Een onderdeel van het jongerenwerk dat ons team JGDWRK doet, is het aanwezig zijn op straat. Outreachend werken, noemen ze dat ook wel. Wij zoeken jongeren buiten op straat op, kijken wat hen bezighoudt en hoe zij hun vrije tijd doorbrengen. Dit om aansluiting te krijgen bij de jeugd, om met hen in gesprek te gaan, hen persoonlijk te leren kennen en zo te ontdekken waar zij tegenaan lopen. En als dat nodig is, geven zij jongeren advies of helpen hen op weg.

Je herkent onze jongerenwerkers aan hun zwarte jas of shirt met oranje JGDWRK-logo.

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Ons team jeugdwerk organiseert elke week leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt meedoen aan sport en spel, maar ook leren koken of knutselen. Op wegwijsinrhedenrozendaal.nl zie je precies wanneer er iets in jouw dorp is.

 

Overzicht van wekelijkse activiteiten van team JGDWRK in 2023

schema weekactiviteiten jeugd

Vast aanbod van activiteiten

Huiswerkbegeleiding

Bij ons kun je huiswerk leren plannen, leggen we opdrachten uit en helpen we je met het leren van toetsen.

 

Second House

Het Second House, ofwel een tweede huiskamer, is een open inloop voor kinderen van 6-12 jaar. Kom gezellig samen gamen, tafeltennissen, creatief zijn of gewoon chillen.

 

Jongereninloop

Jongeren vanaf 13 jaar kunnen bij de wekelijkse jongereninloop samen hangen, kletsen, gamen en televisie kijken. Speel een potje FIFA op de Playstation of kijk een film op de beamer.

 

&joy girls only meideninloop

Zin om echte meidendingen te doen? De &joy girls only inloop is speciaal voor meiden van 12-17 jaar. Hier doe je activiteiten als bijvoorbeeld workshops en fotoshoots, maar er is ook ruimte voor thema’s als online veiligheid en gedrag.

 

Eet je fit

Eens in de 3 weken kunnen kinderen op een leuke manier gezond leren koken. En we eten het daarna natuurlijk gezellig samen op. De kosten zijn 1 euro. En vergeet niet om je vooraf aan te melden, er is namelijk plek voor 6 kinderen per keer.

Leuke dingen doen in de schoolvakantie

Naast onze wekelijkse activiteiten organiseren we ook altijd leuke dingen om te doen in schoolvakanties. Houd hiervoor wegwijsinrhedenrozendaal.nl en onze socials in de gaten!

Tussen de 14-27 jaar en wil je iets doen voor jouw buurt?

Overweeg dit eens: maatschappelijke diensttijd, oftewel MDT. Dit is een Young Leaderstraining van 10 weken. Je ontdekt jouw talenten én doet iets voor de mensen in jouw buurt! Hoe? Bijvoorbeeld door het organiseren van een reeks straatbarbecues op verschillende plekken in de wijk, het opzetten van een jongerentoezichtsteam, het organiseren van een sporttoernooi, het aanpakken van de plastic soep in de natuur of het helpen van ouderen in de buurt. Bijna alles kan. Je kiest met jouw groep zelf jullie project.

Dit maakt de MDT training interessant

Je leert veel over jezelf, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je volgt de Young Leaderstraining in een groep van 6 tot 15 jongeren en gaat aan de slag met thema’s als Mijn Leerpad en Groepsdruk. Jullie bedenken een project, werken samen een plan uit en gaan vervolgens over tot uitvoering. Hierbij krijgen jullie een budget om projectmaterialen te kopen. Na afronding van de training krijg je een erkend Young Leaders certificaat, handig voor bijvoorbeeld jouw cv of bij het maken van een studiekeuze.

Meer weten of aanmelden?

Neem dan contact op met Patrick Kleisterlee, dorpscoach Jeugd en MDT Young Leaders-trainer in de gemeente Rheden: Patrick.Kleisterlee@incluzio.nl of 026 -303 63 04. Of lees eerst meer over MDT: spectrumelan.nl.