Incluzio Rheden > Wat we doen > Geldzaken en administratie

Geldzaken en administratie

Actuele onderwerpen rondom geldzaken

Voor vragen over de overstap naar een andere zorgverzekering, kijk hier: www.incluziorheden.nl/news/kom-naar-de-workshop-kies-je-eigen-zorgverzekering

Voor vragen over de aanvraag van de eenmalige energietoeslag, kijk hier: Hulp nodig bij de aanvraag energietoeslag? – Incluzio Rheden

Voor vragen over energie bespaartips thuis, kijk op: Energiecoach – gemeente Rheden

Ondersteuning bij al jouw vragen over geld en administratie

Heb je geen overzicht meer over je geldzaken? Loop je achter met het betalen van de huur, ben je bang voor de volgende aanmaning of blijft de post ongeopend liggen?

Of krijg je brieven met woorden die je niet begrijpt? Moet je een formulier invullen, maar weet je niet goed wat je moet doen? Of wil je weten voor welke vergoedingen je in aanmerking komt?

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk stappen onderneemt. Incluzio Rheden ondersteunt waar mogelijk, denkt met je mee en kan je ook doorverwijzen naar de juiste instanties. Voor al je vragen kun je ook terecht op het inloopspreekuur van onze sociaal raadsvrouw bij jou in de wijk.

Humanitas Thuisadministratie

Je wilt heel graag je administratie op orde brengen en houden, maar weet misschien niet goed waar je moet beginnen. Met de ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie hoef je niet langer te tobben over je geldzaken. Zij helpen je om je administratie op orde te krijgen en inzicht te geven, zodat je precies weet hoe je er financieel voor staat.

Een vrijwilliger helpt je met het krijgen van overzicht, zoekt samen met jou uit op welke tegemoetkomingen je mogelijk recht hebt en geeft je (bespaar)tips en adviezen.

Meer weten?

Kijk op Thuisadministratie Arnhem (humanitas.nl) voor alle informatie rondom deze ondersteuning. Of bel of mail Gea Bouwers voor een vrijblijvend gesprek: 06-23 93 30 04 of g.bouwers@humanitas.nl.

Uitleg van brieven of formulieren

Speciaal voor die mensen die moeite hebben met het begrijpen van brieven en het invullen van formulieren, is er de Formulierenhulp van Humanitas. Hier krijg je gratis ondersteuning bij het invullen van (digitale) formulieren. Of je krijgt er uitleg over wat er in een ingewikkelde brief staat. Ook kunnen zij namens jou contact opnemen met instanties. En ze helpen je bij de aanvraag van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen.

De inloopspreekuren van Humanitas Formulierenhulp zijn op:
• Maandag van 9:30 tot 11:30 uur in het Duynhuis in Dieren
• Woensdag van 13:30 tot 15:30 uur aan de Heeckerensstraat 201 in Velp
• Donderdag van 9:30 tot 11:30 uur in het Dorpshuis in Rheden

Je kunt ook bellen naar 06 – 51 88 92 55 voor meer informatie of een afspraak. Op Thuisadministratie Formulierenhulp Rheden (humanitas.nl) vind je dit en nog meer informatie terug.

Een financiële of juridische vraag?

Heb je een vraag over bijvoorbeeld toeslagen, uitkeringen, belastingen, huisvesting, arbeidsrecht, familierecht, onderwijs of maatschappelijke voorzieningen? De sociaal raadsvrouw kan je hierbij ondersteunen. Zij heeft open spreekuren op de volgende informatiepunten:

  • Maandag van 9:00 – 12:00u aan de Heeckerensstraat 201,Velp
  • Woensdag van 13:00 – 16:00u in Pand 31, Van der Duijn van Maasdamstraat 31, Dieren

Wil je liever een afspraak maken of heb je een algemene vraag? Wij zijn bereikbaar via 026-3036307 of sociaalraadslieden@incluzio.nl op de volgende tijden:

Di:   9.00 – 11.00u

Wo: 13.00 – 15.00u

Do:  13.00 – 15.00u

Vrij: 9.00 – 11.00u

Afspraken worden gepland in de bibliotheek Velp (maandagmiddag), de bibliotheek Dieren (woensdagochtend) of in Dorpshuis Rheden (donderdagochtend).