Incluzio Rheden > Wat we doen > Geldzaken en administratie

Geldzaken en administratie

Actuele onderwerpen rondom geldzaken

Tips over hoe je thuis energie bespaart

Voor vragen over energie bespaartips thuis, kijk op: Energiecoach – gemeente Rheden

Kijk of jij je geldzaken goed geregeld hebt –

Geldfit.nl of 0800-8115

Hoe zorg je dat je elke maand goed uitkomt met je geld? Dat kan soms best lastig zijn, zeker nu alles zo veel duurder is geworden. Via de website geldfit.nl kun je anoniem en gratis kijken welke stappen jij kunt zetten om beter grip te krijgen op jouw persoonlijke geldsituatie: www.geldfit.nl/test. Na 10 korte vragen weet je al hoe jij ervoor staat. Ook zie je welke organisaties hier in de regio met je mee kunnen denken of kunnen helpen als dat nodig is – super handig.

Liever bellen dan via internet?

Dat kan natuurlijk ook. Dan bel je gratis en anoniem naar 0800-8115. Ook hier hoef je niet je naam op te geven en je gegevens worden niet opgeslagen. Je zit dus nergens aan vast.

Ondersteuning bij al jouw vragen over geld en administratie

Heb je geen overzicht meer over je geldzaken? Loop je achter met het betalen van de huur, ben je bang voor de volgende aanmaning of blijft de post ongeopend liggen?

Of krijg je brieven met woorden die je niet begrijpt? Moet je een formulier invullen, maar weet je niet goed wat je moet doen? Of wil je weten voor welke vergoedingen je in aanmerking komt?

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk stappen onderneemt. Incluzio Rheden ondersteunt waar mogelijk, denkt met je mee en kan je ook doorverwijzen naar de juiste instanties. Voor al je vragen kun je ook terecht op het inloopspreekuur van onze sociaal raadsman bij jou in het dorp.

Humanitas Thuisadministratie

Je wilt heel graag je administratie op orde brengen en houden, maar weet misschien niet goed waar je moet beginnen. Met de ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie hoef je niet langer te tobben over je geldzaken. Zij helpen je om je administratie op orde te krijgen en inzicht te geven, zodat je precies weet hoe je er financieel voor staat.

Een vrijwilliger helpt je met het krijgen van overzicht, zoekt samen met jou uit op welke tegemoetkomingen je mogelijk recht hebt en geeft je (bespaar)tips en adviezen.

Meer weten?

Kijk op Thuisadministratie Arnhem (humanitas.nl) voor alle informatie rondom deze ondersteuning. Of bel of mail Gea Bouwers voor een vrijblijvend gesprek: 06-23 93 30 04 of g.bouwers@humanitas.nl.

Uitleg van brieven of formulieren

Speciaal voor die mensen die moeite hebben met het begrijpen van brieven en het invullen van formulieren, is er de Formulierenhulp van Humanitas. Hier krijg je gratis ondersteuning bij het invullen van (digitale) formulieren. Of je krijgt er uitleg over wat er in een ingewikkelde brief staat. Ook kunnen zij namens jou contact opnemen met instanties. En ze helpen je bij de aanvraag van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen.

De inloopspreekuren van Humanitas Formulierenhulp zijn op:
• Maandag van 9:30 tot 11:30 uur in het Duynhuis in Dieren
• Woensdag van 13:30 tot 15:30 uur aan de Heeckerensstraat 201 in Velp
• Donderdag van 9:30 tot 11:30 uur in het Dorpshuis in Rheden

Je kunt ook bellen naar 06 – 51 88 92 55 voor meer informatie of een afspraak. Op Thuisadministratie Formulierenhulp Rheden (humanitas.nl) vind je dit en nog meer informatie terug.

Wil je contact over een financiële of juridische vraag?

Heb je een vraag over bijvoorbeeld sociale zekerheid, belastingen, huisvesting, arbeidsrecht, familierecht, onderwijs of maatschappelijke voorzieningen? Dan kun je terecht bij de sociaal raadslieden tijdens een van onze open financiële/juridische informatiepunten:

  • op maandag van 9.30 tot 12.00u aan de Heeckerensstraat 201 in Velp (’s middags enkel op afspraak in bibliotheek Veluwezoom, Den Heuvel 32)
  • op woensdag van 13.00 tot 16.00u aan de  Van der Duyn van Maasdamstraat 31 in Dieren (’s ochtends enkel op afspraak in bibliotheek Veluwezoom, Ericaplein 5)
  • op donderdag van 9.30 tot 12.30u in het Dorpshuis in Rheden (’s middags enkel op afspraak in Dorpshuis Rheden)

Wil je liever een afspraak maken of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar sociaalraadslieden@incluzio.nl of bel met 026 – 303 63 07.