Incluzio Rheden > Zelf aan de slag met online trainingen via Incluzio Rheden!

Zelf aan de slag met online trainingen via Incluzio Rheden!

Woon je in de gemeente Rheden of Rozendaal en wil je online aan de slag met jouw hulpvraag of een voor jou belangrijk onderwerp? Via onze website en natuurlijk onze collega’s bieden we een groot online trainingsaanbod aan, in samenwerking met Gezondeboel. Met een online training ga je direct aan de slag met een voor jou belangrijk onderwerp. Denk aan ‘opkomen voor jezelf’, ‘piekeren’, of ‘somberheid’. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? Vijf vragen aan Marieke van den Berg, ontwikkelaar bij Incluzio Rheden over het nieuwe trainingsaanbod.

Tiener met schoolboeken op de vloer in de huiskamer.

Wat is dat precies, een online training?

Een online training is een online cursus met alle relevantie informatie rondom een bepaald onderwerp. Het wordt ondersteund met filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips. In de training ga je aan de slag met korte opdrachten en vragenlijsten die je inzicht geven en je op weg helpen. Elke training is ontwikkeld in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. Zo weten we zeker dat in de training de juiste onderwerpen worden behandeld. Een groot voordeel is dat je de training thuis kunt volgen, in jouw eigen tempo en op de momenten dat het jou uitkomt. Wij werken voor deze trainingen samen met Gezondeboel.

Hoe werkt dat dan?

Loop je tegen een probleem aan en wil je een online training proberen? Dan ga je naar onze website. Onder ‘online trainingen’ tref je het complete aanbod aan. Er zijn 20 trainingen die je zelfstandig kunt volgen. Daarnaast zijn er 90 trainingen die je kunt volgen na aanmelding bij Incluzio.

Stel je hebt al een tijdje last van piekergedachten, omdat er veel problemen op je afkomen. Dan is het prettig om dit piekeren tegen te gaan. Op onze website zie je een training staan die je hierbij helpt. Je klikt op de training en vervolgt de stappen die er staan.

 

Kan ik ook onder begeleiding een training volgen?

Zeker. Naast de trainingen waar je zelf mee kunt beginnen, bieden we nog 90 online trainingen aan. Deze kan je alleen of met coach volgen. Om ervoor te zorgen dat de trainingen voor de juiste vraag ingezet worden, willen we naam, adres en hulpvraag, zodat we je naar de juiste trainingen kunnen verwijzen.

Zijn er vragen over de training of kan je niet zo goed met computers overweg, dan helpt een van onze coaches je graag op weg. Op deze pagina staan alle trainingen. Wanneer je een training wilt volgen, vul je het aanvraagformulier in. Een van onze klantcoaches neemt vervolgens contact met je op om jouw wensen af te stemmen en een online training voor je te openen. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail.

Goed om te weten: ook bij de trainingen die je zelfstandig kunt opstarten is er een mogelijkheid om begeleiding in te schakelen. Druk binnen de training op het kopje ‘coaching’ en een van onze medewerkers neemt dan contact met je op.

 

Ik ondersteun iemand anders, is daar ook een training voor?

Zeker. We geven hier graag het voorbeeld van een inwoner van Velp. Bij zijn zoon werd autisme vastgesteld. Een training over ‘autisme voor ouders’ gaf hem de juiste informatie over autisme om op een goede manier met zijn zoon te communiceren. Zo zijn er meer trainingen voor verschillende doelgroepen. Bekijk vooral het aanbod eens.

 

Wat heeft Gezondeboel en positieve gezondheid hiermee te maken?

Wij geloven sterk in eigen regie en samenwerking. Ook als het gaat om onze ondersteuning aan inwoners. En natuurlijk vertrouwen op onze eigen kennis, maar zeker ook op die van anderen. Samen bekijken we welke hulp noodzakelijk is en op welke manier. De trainingen van Gezondeboel passen perfect in onze visie waarin we de mens centraal zetten.

Onze aanpak heeft bovendien veel raakvlakken met Positieve Gezondheid. Dat is een visie en methodiek waarin het vermogen centraal staat om je aan te passen en je eigen regie te voeren. We kijken hierbij naar de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. En we zien dat anders kijken vaak helpt. Zo kijken we naar wat iemand wél kan, in plaats van wat niet (meer) lukt. Dat zie je terug in de trainingen en in onze aanpak.