Incluzio Rheden > Warme acties in gemeente Rheden: samen opruimen, tuinieren en weggeven tijdens NLdoet

Warme acties in gemeente Rheden: samen opruimen, tuinieren en weggeven tijdens NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 organiseert Het Oranje Fonds de landelijke actie NLdoet. Hier kun je op twee dagen aanhaken en vrijwilligerswerk doen bij jou in de buurt. Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn er leuke inwonersinitiatieven aangemeld. Als de drijvende kracht achter het Vrijwilligerspunt Rheden haakt ook Incluzio Rheden aan bij deze activiteiten. Naast het feit dat deze initiatieven een sterk korte termijneffect zullen hebben, weet Incluzio Rheden dat deze acties ook de verbinding tussen buren versterken op de langere termijn.

Er worden een viertal inwonersinitiatieven georganiseerd in drie dorpen in de gemeente Rheden:

  • Dieren: Opfleurdag in de wijk Stenfert
  • Rheden: plandelen vanaf de markt en de Buurttuin opknappen aan de Zwarteweg
  • Velp: Weggeefmarkt bij inloophuis ‘t Trefpunt

Vanuit Incluzio Rheden zijn er meerdere medewerkers die hierbij de handen uit de mouwen gaan steken. Ook een verschil maken voor jouw buurt? Bepaal welke actie jou het meest aanspreekt en doe mee!

Vrijdag 10 maart: Buurttuin Rheden opknappen

Op vrijdag van 9.30 – 13.00 uur wordt enthousiast gewerkt in de Buurttuin aan de Zwarteweg, naast cafetaria Oranje. Vrijwilligers en buurbewoners stropen de mouwen op om de openbare tuin seizoensklaar te maken. Vlinderstruiken krijgen een snoeibeurt, er worden rekken gemaakt voor frambozen en Japanse wijnbessen en het pad door de bloemenweide wordt vervangen door een groenstrook. Deelnemers kunnen met hun meegenomen werkhandschoenen en snoeischaren een welkome bijdrage leveren. Er is koffie en thee en na afloop lunchen we samen, bij mooi weer in de Buurttuin en bij slecht weer in het Dorpshuis Rheden. Voor meer informatie: Ingrid Jansen, Dorpscoach Volwassenen: IJansen@incluzio.nl of 026 -303 63 05.

Zaterdag 11 maart: Opfleurdag in de wijk Stenfert, Dieren

Deze activiteit staat in het teken van het opschonen van een gedeelte van de woonwijk Stenfert. Er worden afvalcontainers rondom de Van der Duyn van Maasdamstraat geplaatst zodat wijkbewoners gratis hun grofvuil en tuinafval kwijt kunnen. Buren gaan gezamenlijk aan de slag, helpen elkaar om afval naar de containers te brengen en maken zo samen hun buurt netter. Er wordt gestart om 10.30u met koffie en thee bij ’t Sterrenbos op de Van Limburg Stirumstraat 29. De actie duurt tot 14.00u. Voor meer informatie: Mirjam Cuijpers, Dorpscoach Volwassenen: Mirjam.Cuijpers@incluzio.nl of 026 -303 63 04.

Zaterdag 11 maart: Weggeefmarkt bij ‘t Trefpunt, Velp

Op zaterdag 11 maart is er van 10.00 tot 14.00 uur een weggeefmarkt in inloophuis ’t Trefpunt. Bezoekers kunnen gratis tot 5 items uitzoeken die zo een tweede leven krijgen. Er is koffie, thee en de heerlijke oma-soep van Anneke, ook gratis. De weggeefmarkt wordt in samenwerking met Burennetwerk Velp-Zuid en Incluzio Rheden georganiseerd. Voor meer informatie: Anneke Nieumeijer, 06-39 77 48 99.

Spullen doneren?

Materialen als speelgoed, huishoudelijke apparatuur, servies, potten, kleding, sieraden en decoratie voor in huis zijn zeer welkom. Van belang is dat deze schoon, heel en compleet zijn, voedingswaren en meubilair kunnen niet worden aangenomen. Het inleveren van spullen kan van 6 tot en met 10 maart tussen 10.00 en 12.00 uur bij ’t Trefpunt, Schoolstraat 12.

Zaterdag 11 maart: Plandelen vanaf de markt in Rheden

Al wandelend wordt zwerfvuil verzameld en opgeruimd. Om 10.00 uur wordt gestart met koffie en thee bij de oude dorpspomp naast de markt (kruising Dorpsstraat en Groenestraat). Heb je zelf raapmaterialen, neem deze dan gerust mee. Er is ook materiaal beschikbaar. Om 12.00 uur wordt gezamenlijk afgesloten met een lunch. Voor meer informatie: Ingrid Jansen, Dorpscoach Volwassenen: IJansen@incluzio.nl of 026 -303 63 05.

Ook meedoen met een van deze activiteiten?

Neem dan contact op met het betreffende dorpsteam of 026 -303 63 04 (Dieren), 026 -303 63 04 (Rheden) en 026 -303 63 06 (Velp).