Incluzio Rheden > Vrijwilligers in de watten gelegd tijdens Waarderingsdag

Vrijwilligers in de watten gelegd tijdens Waarderingsdag

Op zaterdag 17 juni was de jaarlijkse Waarderingsdag voor vrijwilligers uit onze gemeente, een initiatief van het Vrijwilligerspunt Rheden en Incluzio Rheden. Met een opkomst van ruim 140 vrijwilligers was het een drukbezochte middag. Het lunchevent met live muziek vond plaats in Het Rhedens Dieren. Naast het uiten van waardering was deze dag ook bedoeld om vrijwilligers van uiteenlopende organisaties en initiatieven met elkaar te laten kennismaken.

Leerlingen van de school verwelkomden de deelnemers in de door henzelf aangeklede aula  met koffie, thee en huisgemaakte lekkernijen. Op de achtergrond was er live muziek van troubadour Rop. Thijs den Heijer, coördinator van het Vrijwilligerspunt Rheden, trapte het programma af: Wat goed om jullie allemaal te zien. Zoveel vrijwilligers van allerlei uiteenlopende organisaties en initiatieven.” Vervolgens gaf Den Heijer het woord aan Gea Hofstede, wethouder van de gemeente Rheden en Ester Weststeijn, burgemeester van de gemeente Rozendaal. Zij spraken hun waardering over de vrijwilligers uit en benadrukten het belang van hun vrijwillige inzet. Hierna werd samen geluncht en raakten vrijwilligers gezellig met elkaar aan de praat.

Tot slot presenteerde Den Heijer samen met Ruud Noteboom, Regiomanager bij Incluzio Rheden, een interactieve quiz over de aanwezige vrijwilligers en hun organisaties. Joop Kleinhuis, vrijwilliger bij onder andere Inloophuis Dieren, kwam als winnaar uit de bus en kreeg een kleine prijs. Bij vertrek ontvingen alle deelnemers nog een leuke attentie.