Incluzio Rheden > Tips en ondersteuning bij aangifte inkomstenbelasting

Tips en ondersteuning bij aangifte inkomstenbelasting

Vanaf 1 maart kunt u aangifte inkomstenbelasting doen. Deze aangifte moet voor 1 mei bij de Belastingdienst ingediend zijn. Wist u dat de Belastingdienst Hulp Bij Aangifte biedt? Ook kunt u als u bent aangesloten bij de ouderen- of vakbond terecht voor het doen van aangifte.

Incluzio ondersteunt inwoners van gemeente Rheden en Rozendaal die niet zelfstandig of met hulp vanuit hun netwerk aangifte kunnen doen. Dit doen wij in samenwerking met de bibliotheken en lokale partners.

Tips

 1. Dien uw aangifte voor 1 mei in of vraag uitstel
  Zorg dat u voor 1 mei aangifte doet of vraag uitstel aan. Zo voorkomt u een boete voor het te laat doen van aangifte (boete vanaf € 369,00).
 2. Vraag hulp van de Belastingdienst
  De Belastingdienst helpt u bij uw aangifte. Hiervoor kunt u eenvoudig een afspraak maken.
  – Houd uw BSN bij de hand en bel 0800-0543.
  – Doorloop het keuzemenu
  – Maak een afspraak.
  Let op: de Belastingdienst vraagt om een DigiD machtiging. Meer weten over deze machtiging? Klik HIER. Lukt het niet, bel dan 088 123 65 55
 3. Zelf aangifte doen is makkelijker dan u denkt
  Aangifte doen is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden: veel gegevens zijn automatisch ingevuld en er zijn mogelijkheden de aangifte nog te (laten) corrigeren. Probeer het eens, eventueel samen met iemand uit uw netwerk. Belangrijk: heeft u nog geen DigiD, vraag deze dan eerst aan.
              Zorg voor een werkende DigiD
               Een DigiD laat u zien wie u bent en u kunt uw gegevens inzien en wijzigen. Daarnaast is het een veilige manier om met de overheid te communiceren. Wist u dat u bij de bibliotheek trainingen kunt volgen in het werken met uw DigiD? HIER vindt u meer informatie.
 4. 2021 is het laatste jaar aftrek studie- en scholingskosten, het STAP-budget wordt per 1 maart 2022 ingevoerd
  Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn vanaf 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie) voor werkenden en werkzoekenden.

Alsnog ondersteuning nodig bij het doen van aangifte?

Lukt het niet zelf of met hulp van iemand uit uw netwerk aangifte te doen? Neem contact op met Bibliotheek Veluwezoom via 0313 – 41 97 61.