Incluzio Rheden > Steunouders gezocht in regio Rheden en Rozendaal

Steunouders gezocht in regio Rheden en Rozendaal

We zijn op zoek naar vrijwillige steunouder(s) die een of twee dagdelen per week aan een kind een gastvrij thuis kunnen bieden in de gemeente Rheden of Rozendaal. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Hoe lang je een steentje bijdraagt als steunouder hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. Onze steunoudercoördinator onderzoekt met de vraagouder welke mogelijkheden er zijn om een eigen vangnet te creëren.

Persoonlijk en dichtbij

We werken voor dit project samen met Stichting Steunouder Nederland. Geïnteresseerde steunouders krijgen via Steunouder Nederland een training en Steunouder ondersteunt ons met hun expertise. Onze steunoudercoördinator is aanspreekpunt en begeleider voor de steunouder. Ook de match tussen steunouders en vraaggezinnen verzorgen we vanuit Rheden, om het zo persoonlijk en dichtbij mogelijk te houden.

Hart voor de jeugd

Ook gemeente Rheden ondersteunt dit project: Marc Budel, wethouder Jeugd: “Je wilt zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig. Maar er is niemand in je omgeving waarop je een beroep kunt doen. Een steunouder kan dan helpen, voor 1 of een paar dagdelen. Uit naam van alle kinderen beveel ik dit project van harte aan: open uw hart en uw deur voor hen. Het vergt namelijk een heel dorp om een kind op te voeden!”

Aanmelden of nog twijfel?

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken of wil je overleggen of het iets voor je is? Maak dan je interesse kenbaar bij ons via onze steunoudercoördinator Silvana Linnenbank, rheden@steunouder.nl . Bij voldoende aanmelding starten we met het werven van vraaggezinnen.

Meer informatie over steunouder zijn op de website van Steunouder Nederland