Incluzio Rheden > SamenEén Velp opent de deur naar buur(t)contact

SamenEén Velp opent de deur naar buur(t)contact

Eind september vinden er in de gemeenten Rheden en Rozendaal initiatieven plaats voor inwoners om elkaar te ontmoeten en (nieuwe) sociale contacten te leggen. In het kader van ontmoeten lanceert de lokale coalitie SamenEén Velp twee initiatieven tijdens de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 29 september tot en met 6 oktober: gratis ontmoetingslunches en een kaartjesactie tot op de mat van inwoners.

Speciaal voor inwoners die nieuwe contacten willen op doen, initieert de lokale coalitie SamenEén Velp tijdens de Week tegen Eenzaamheid – of zoals zij het liever noemen ‘Week van de Ontmoeting’ – twee initiatieven: ontmoetingslunches en een persoonlijke kaartjesactie. Hierin staan ontmoeting en verbinding centraal.

Gratis te versturen kaart op de mat bij 70+ers

Alle inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal van 70 jaar of ouder krijgen in de laatste week van september een brief met daarbij een ongeschreven, eventueel nog zelf te versturen gefrankeerde ansichtkaart met daarop de boodschap ‘Ik moest gewoon even aan je denken’. Zij kunnen de kaart zelf houden of deze gebruiken om persoonlijk contact te zoeken met iemand uit hun netwerk.

Daarnaast zal deze ansichtkaart worden verspreid via inloop- en dorpshuizen en plekken als sportkantines, cafés en zorg- en welzijnspartijen. Deze laatste twee zullen de kaart inzetten om het belang van ontmoeting en naar elkaar omzien te bespreken met cliënten.

Samen lunchen in de buurt

Ook worden die week zogenoemde Ontmoetingslunches georganiseerd in verschillende buurthuizen. In iedere dorpskern van de gemeente Rheden wordt op deze manier ingezet op het bereiken van mensen die lastig over de drempel komen. Mensen kunnen gratis deelnemen en zo contact leggen met medebuurtbewoners:

  • Donderdag 29 september van 12.00 tot 14.00 uur in Buurthuis de Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp. Opgeven via visscher@rheden.nl of 026-8481753.
  • Vrijdag 30 september van 13.00 tot 15.00 uur in multifunctioneelcentrum De Oase, Ericaplein 1 in Dieren. Opgeven via biancadebruin@hotmail.nl of 06-26742022.
  • Donderdag 6 oktober van 11.30 tot 13.30 uur in Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden. Opgeven via dorpshuisrheden@gmail.com of 026-7440080.

Meer weten over de coalitie SamenEén Velp? Lees meer.