Incluzio Rheden > Samen bouwen aan saamhorigheid tijdens Opfleurdag in Stenfert

Samen bouwen aan saamhorigheid tijdens Opfleurdag in Stenfert

Bewonersgroep Samen Stenfert organiseerde zaterdag 3 september een Opfleurdag in de wijk Stenfert, Dieren. Die dag werd er in de Thorbeckestraat en in delen van de Van Limburg Stirumstraat, de RJ Schimmelpenninckstraat en de Geitenbergweg samen opgeruimd en getuinierd. Aanhangers en kruiwagens vol tuinafval zijn verdwenen in 4 enorme containers.

Samen Stenfert bestaat uit een groep buurtbewoners die de leefbaarheid in de wijk willen versterken. Ze worden hierbij ondersteund door Incluzio Rheden, Vivare, Buurtbinders en de gemeente Rheden. Meer dan 75 buurtbewoners staken die dag de handen uit de mouwen om de eigen tuin en de tuin van medebuurtbewoners weer netjes te maken.

Echt in contact komen door verbindingen te leggen

De dag was een groot succes. Bewoners konden gratis hun tuinafval kwijt in grote afvalcontainers die ter beschikking zijn gesteld door de gemeente Rheden. In de voorbereiding is Samen Stenfert langs de deuren geweest om kennis te maken en om mensen persoonlijk uit te nodigen.

Op de dag zelf werd er samengewerkt om de buurt op te fleuren, er werd geholpen daar waar het nodig was. ’Veel spontane hulp aangeboden, mooie gesprekken. Saamhorigheid, gezelligheid en een heerlijk zonnetje’, aldus een wijkbewoner. Mensen die elkaar voorheen niet kenden of enkel gedag zeiden, hebben elkaar op deze dag beter leren kennen.

Overige reacties vanuit deelnemers:

‘Het viel 500% mee.”

‘Er zijn enorm veel verbindingen gelegd.’

‘Wat een fijne positieve sfeer.’

‘Ik heb nu echt begrip gekregen voor mijn buurman, ik wist helemaal niet dat hij de tuin zelf niet kon onderhouden.”

‘Fijn dat je er niet alleen voor staat. Doordat meer mensen hun afval brengen, ga je dat zelf ook sneller doen en heb je het gevoel dat je niet de enige bent.’

 

De vrijwilligers van de kerk waren ook actief en de Aalsmeerse Bloemenhal sponsorde de plantjes om de opgeruimde tuinen op te fleuren op deze geweldige Opfleurdag. ‘Die hopelijk wordt herhaald,’ aldus de bewoners.