Incluzio Rheden > “Mijn leven is zó anders geworden”

“Mijn leven is zó anders geworden”

Ervaringsverhaal eenzaamheid: NAH-café na herseninfarct

Als ik er over praat, komen de emoties nog steeds omhoog. Mijn leven is zó anders geworden door mijn herseninfarct. De combinatie met mijn epilepsie zorgt ervoor dat ik niets meer alleen kan doen; er moet altijd iemand bij me zijn als ik naar buiten ga. Ik heb een werkende vrouw en drie werkende kinderen, waarvan er een al uit huis is. Ik breng dus veel dagen alleen door. Je weet dat ze pas in de avond terugkomen, tot die tijd moet je jezelf bezig houden. Dat gaat inmiddels harstikke goed trouwens, maar in het begin had ik daar meer moeite mee.

Dat je zoekend bent wanneer zoiets als een herseninfarct je overkomt, is ook niet zo gek. Het kwam als een schok. Ik weet nog dat ik tegen de ambulancebroeder zei dat ik niet mee wilde, omdat ik de volgende dag moest werken. Dat geeft wel aan hoe belangrijk mijn baan was. Ik werkte bij de Gazelle-fietsenfabriek in het dorp, dit was iets heel groots voor mij. Drieëndertig jaar lang ging ik er veertig uur per week naar toe. Ik kende er iedereen. En opeens hield het op. Het NAH-café heeft mij geholpen.

Lees hier het volledige ervaringsverhaal

Zelf iets doen aan eenzaamheid?

Bekijk wat er te doen is bij jou in de buurt via de website Wegwijs in Rheden Rozendaal.nl of help een ander met vrijwilligerswerk. Je vindt hier ook de activiteiten die we zelf organiseren, of in samenwerking. Liever persoonlijk contact over jouw situatie? Neem dan contact op met onze Dorpsteams.