Incluzio Rheden > Gratis cursus: leren hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt

Gratis cursus: leren hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt

Veel mensen vinden het moeilijk om hun zaken online te regelen op websites van de overheid. Daarom is er in de Bibliotheek Veluwezoom de gratis cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’. Hier leer je een DidiD aanvragen, gebruiken en dagelijkse zaken online regelen.

Na deze cursus kun je jezelf goed redden op websites van de overheid. Dus kom je uit de gemeente Rheden en Rozendaal en wil je meedoen? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek of bel naar 026-361 90 03 (Dieren) of 026-361 90 03 (Velp).

De cursus is helemaal gratis en start op 14 februari in de bibliotheek Dieren en op 4 april in de bibliotheek Velp.

Oefenen met DigiD

Met een groepje werk je op een computer van de bibliotheek. De cursus is 4 keer, 2 uur per keer. Je leert in stapjes werken met de websites van de overheid. Je leert een DigiD aanvragen en veilig gebruiken, maar ook informatie zoeken en vinden. Ook kun je na de cursus zelf veranderingen doorgeven, jouw gegevens controleren, inloggen op websites van bijvoorbeeld het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt bij bijvoorbeeld de gemeente.

Eerst leren omgaan met internet, toetsenbord en muis?

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je wel een beetje ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis.  Voor mensen die deze digitale vaardigheden nog niet hebben, is de cursus Klik &Tik heel geschikt.