Incluzio Rheden > Kom naar de workshop Kies je eigen Zorgverzekering

Kom naar de workshop Kies je eigen Zorgverzekering

Aan het einde van het jaar je nieuwe zorgverzekering kiezen. Dat kan best lastig zijn. Hoe weet je welke zorgverzekering het best bij jou past? Om je hierbij te helpen, organiseert Incluzio Rheden begin december de workshop ‘Kies je eigen zorgverzekering’.

De workshops zijn bedoeld voor iedereen die vragen heeft over hoe je een zorgverzekering kiest. Waar moet je op letten. Wat zijn de mogelijkheden om te besparen op je premie. Hoe vind je de best passende dekking voor jouw persoonlijke situatie. Maar er is ook ruimte voor vragen over zorgtoeslagen.

De workshop wordt in 3 dorpen gegeven:

  • Vrijdag 2 december van 13.30 tot 15.30 uur, Heeckerensstraat 201, Velp
  • Dinsdag 6 december 19.00 tot 21.00 uur, Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden
  • Donderdag 8 december 19.00 tot 21.00 uur, Inloophuis Dieren, Van der Duyn van Maasdamstraat 63, Dieren

Het zijn open inloopuren. Aanmelden is niet nodig. Ook voor ondersteuning bij de aanvraag van je gekozen zorgverzekering kun je bij Humanitas of de inloopuren van Incluzio Rheden terecht.

Gemeentepolis: voor mensen met een laag inkomen

Inwoners van de gemeente Rheden met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm), kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. Deze collectieve zorgverzekering is voordeliger dan een normale zorgverzekering. De gemeente betaalt namelijk mee. Ook geven de zorgverzekeraars meestal korting.

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering biedt vaak extra vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en medicijnen. En uitgebreide vergoedingen speciaal voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook zijn er pakketten voor mensen die juist weinig zorgkosten hebben.

Inloopuren voor hulp bij aanvraag Gemeentepolis

De gemeente Rheden, Menzis Gezond Verzekerd en Humanitas Formulierenhulp hebben open inloopuren om je te helpen met de aanvraag van deze zorgverzekering. Hier kun je binnenlopen tijdens het vaste spreekuur van Humanitas Formulierenhulp op:

  • Woensdag 30 november 13:30-15:30k, Heeckerensstraat 201 in Velp
  • Maandag 5 december 9:30-11:30, Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren
  • Donderdag 8 december van 9:30 tot 11:30 uur in Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden
  • Maandag 12 december 9:30-11:30 uur, Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren

Ook voor deze inloopuren is geen aanmelding nodig. Meer informatie over de Gemeentepolis vind je op de website van de gemeente Rheden.