Incluzio Rheden > Je kunt nu de energietoeslag 2023 aanvragen

Je kunt nu de energietoeslag 2023 aanvragen

Vanaf nu kun je via de website van de gemeente de energietoeslag voor 2023 van €1300 aanvragen. Deze energietoeslag is alleen voor huishoudens met een inkomen tot en met 150% van de bijstandsnorm.

Om te weten of jij in aanmerking komt voor deze toeslag, kijk je op de website van de gemeente Rheden: Energietoeslag aanvragen – gemeente Rheden. Hier zie je aan welke voorwaarden je moet voldoen om dit geld te kunnen krijgen.

In deze gevallen hoef je geen aanvraag te doen:

  • als je een uitkering Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz hebt. Dan heb je in augustus al een voorschot gekregen van €500 en krijg je in de week van 6-10 november 2023 de resterende €800 uitbetaald.
  • als je een AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen) uitkering krijgt vanuit de SVB. Dan krijg je in de week van 6-10 november 2023 €1300 uitbetaald.
  • als je de energietoeslag van 2022 ook hebt ontvangen. Je wordt dan automatisch via het Inlichtingenbureau getoetst. Hier ontvang je vrijdag 10 of zaterdag 11 november een brief over.
  • Studenten en inwoners onder de 21 jaar krijgen hun kosten gecompenseerd via de DUO en zijn uitgesloten van deze toeslag.

Energietoeslag aanvragen?

Dat doe je online via Energietoeslag aanvragen – gemeente Rheden. Daarbij heb je de volgende gegevens nodig:

  • Jouw inkomensgegevens (salarisstrook, uitkeringsspecificatie, alimentatie enz.)
  • Jouw inloggegevens DigiD (alleen als je gebruik wilt maken van ockto. In dat geval hoef je de inkomensgegevens niet apart aan te leveren)
  • Je bankrekeningnummer (IBAN)

Let op! Je kunt dit alleen digitaal doen als je een e-mailadres hebt. Je hebt tot 1 juni 2024 om de energietoeslag aan te vragen.

Is jouw energietoeslag niet voldoende of kom je niet in aanmerking?

Het kan zijn dat je recht hebt op tijdelijke financiële ondersteuning. Neem contact op met onze sociaal raadslieden als je hier meer over wilt weten: sociaalraadslieden@incluzio.nl of bel met 026 – 303 63 07.

Lukt het je niet om de energietoeslag digitaal aan te vragen?

Vraag iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld familie, buren of vrienden, om je te helpen. Lukt dat niet, neem dan contact op met de Formulierenhulp van Humanitas of onze sociaal raadslieden.

Nog vragen?

Loop binnen bij een van onze open financiële/juridische informatiepunten of maak een afspraak:

  • op maandag van 9.30 tot 12.00u aan de Heeckerensstraat 201 in Velp (’s middags enkel op afspraak in bibliotheek Veluwezoom, Den Heuvel 32)
  • op woensdag van 13.00 tot 16.00u aan de  Van der Duyn van Maasdamstraat 31 in Dieren (’s ochtends enkel op afspraak in bibliotheek Veluwezoom, Ericaplein 5)
  • op donderdag van 9.30 tot 12.30u in het Dorpshuis in Rheden (’s middags enkel op afspraak in Dorpshuis Rheden)