Incluzio Rheden > Gratis leuke dingen doen in de herfstvakantie

Gratis leuke dingen doen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseren Sportbedrijf Sport in Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom en Incluzio Rheden activiteiten voor de jeugd als compensatie voor het vele verplicht thuiszitten tijdens corona. Deelname is voor bijna alle activiteiten gratis.

Zo is er een graffiti spuit- en filmworkshop op woensdag 26 oktober in Velp bij De Paperclip, een waterinstuif in het Biljoenbad. In Rheden kun je op dinsdag 25 oktober een Disney filmmiddag beleven of deelnemen aan een mountainbike clinic op donderdag 27 oktober. Tot slot kun je op vrijdag 28 oktober lasergamen in Dieren. Ook de jongereninloop van Incluzio Rheden gaat gewoon door!

Voor meer informatie en om je op te geven ga je naar www.rhedenontdekt.nl. Kinderen ontvangen op school een nieuwsbrief waarin de activiteiten staan.

Gratis deelnemen dankzij subsidie

Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit de NPO gelden; nationaal programma onderwijs. De meeste activiteiten worden gratis aangeboden dankzij de subsidie die beschikbaar gesteld is om corona achterstanden bij jeugd (6-17 jaar) te verminderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Hierbij ligt de focus vooral op ontmoeting, tegengaan van eenzaamheid en meer verbinding. Het is bijzonder dat eerdergenoemde partijen nu samen een activiteitenprogramma maken. Vanwege de subsidie zijn de activiteiten gratis zodat iedereen de kans krijgt om mee te kunnen doen. Alleen aan de waterinstuif in het Biljoenbad zijn kosten verbonden (€3,45).

Nog meer activiteiten buiten schooltijd

Naast vakantieactiviteiten organiseren de partijen ook een aantal leerzame activiteiten buiten schooltijd (verlengde schooldagen) op basisscholen en middelbare scholen. Informatie over en aanmelden voor deze activiteiten verloopt via school.

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Onze jongeren hebben lange tijd verplicht thuis moeten zitten in verband met corona. Hoe fijn is het dat ze er nu weer op uit kunnen en gratis mee kunnen doen aan allerlei activiteiten. En deze activiteiten zijn net even wat anders, leuker! Ik vind het mooi om te zien dat verschillende partijen hiervoor samen een activiteitenprogramma hebben gemaakt. Ik zou zeggen tegen de jongeren: geef je snel op en heel veel plezier!”