Incluzio Rheden > Feestelijke afsluiting welzijnslessen ‘community school’ in Dieren

Feestelijke afsluiting welzijnslessen ‘community school’ in Dieren

Eind januari vond de feestelijke afsluiting van het gedeelte van Incluzio Rheden bij de community school plaats bij Kindcentrum Robin in Dieren. Van november tot februari heeft Incluzio hier elke dinsdag lessen verzorgd voor alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8.

De opkomst van ouders en andere geïnteresseerden uit de buurt bij de afsluiting was boven verwachting.

Alle groepen hebben meegeholpen

Groep 8 deed die ochtend een schminkworkshop, zodat zij de kleuters later die dag konden schminken, samen met wat moeders die ook mee hielpen. Groep 7 had lekkere hapjes gemaakt, van wraps tot groentespiesjes en van pizzaatjes tot lahmacun.

Groep 5 en 6 hadden consumptiebonnen gemaakt en rondgedeeld in de buurt, zodat buurtbewoners een gratis kop koffie of thee en lekker hapje konden komen eten. Groep 3 en 4 hebben geholpen met de opbouw van de spelletjes en het gebouw versierd met ballonnen en vlaggetjes.

Ook stond er een springkussen, een popcornkraam en een kraampje van 4Noppes en Incluzio Rheden. Kinderen konden die middag ook verschillende oud-Hollandse spelletjes spelen.

De community school

Met extra lessen over sociale en maatschappelijke thema’s, cultuur, gezondheid en muziek draagt Kindcentrum Robin in Dieren bij aan de ontwikkeling van basisschoolkinderen in aanvulling op het reguliere onderwijsprogramma. In 4 fases van elk ongeveer 10 weken is gewerkt aan verschillende thema’s. Het gedeelte dat door Incluzio Rheden is ingevuld, bestond onder meer uit moestuintjes en insectenhotels maken, kerstkaarten maken en rondbrengen in de buurt en lessen over ‘verbinden’.

Incluzio Rheden heeft nu het stokje overgedragen aan de Zoomerij, de nieuwe naam waar Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ in zijn samengegaan.