Incluzio Rheden > Workshops en ervaringen uitwisselen over opvoeden: Ouders&Zo

Workshops en ervaringen uitwisselen over opvoeden: Ouders&Zo

Na een succesvolle introductie in Velp in 2021 is nu ook in Rheden een open inloop Ouders&Zo gestart voor ouders en opvoeders. Hier kun je elke donderdag tussen 9.00–10.30u in Dorpshuis Rheden terecht om andere ouders en opvoeders te leren kennen en ervaringen op het gebied van opvoeding uit te wisselen.

Deze ochtenden zijn bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en staan in het teken van ontmoeten en kennis opdoen. Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden. Tijdens deze ochtenden kun je vragen stellen en ervaringen delen. Het is een open inloop en er is (indien nodig) oppas aanwezig. Ook is er een pedagogisch medewerker aanwezig die vragen rondom opvoeding kan beantwoorden.

In Rheden vindt er elke donderdag een Ouders&Zo inloop plaats in het Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3. In Velp is dat iedere dinsdag, ook van 9.00-10.30u, in buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.

Interactieve workshops

Naast de open inlopen organiseren we vanuit Ouders&Zo ook een aantal themaworkshops. Hier komen uiteenlopende onderwerpen aan bod waar je als ouders tegenaan kunt lopen. Voor deze workshops is aanmelding vooraf gewenst.

Workshop oktober: Van peuterpuberteit tot puberteit

De workshop van oktober staat in het teken van ‘Van peuterpuberteit tot puberteit’. Hierin komen veel van deze uitdagingen aan bod en geven we jou handvatten om hiermee om te gaan. Dit doen we samen met Entrea Lindenhout, aanbieder van specialistische jeugdhulp, opvoedondersteuning en speciaal onderwijs. Je ontmoet andere ouders en krijgt de ruimte om samen ervaringen uit te wisselen. Wil je ook komen? Liever dan vooraf aanmelden zodat we rekening met je kunnen houden, maar spontaan aansluiten mag ook. Deze workshop vindt plaats op 18 oktober van 9.00-12.00u in buurthuis De Poort.

Verwachte workshops

Later dit jaar zullen er meer workshops volgen, waaronder ‘Hoe houd ik alle ballen in de lucht’ en ‘Mentale veerkracht bij kinderen’ in samenwerking met ProPersona. Hierin verdiepen we ons in vragen als: hoe combineer ik ouderschap met werk, een sociaal leven en tijd voor mezelf (Hoe houd ik alle ballen in de lucht) en hoe help ik mijn kind om mentaal veerkrachtig te worden, waarbij we ingaan op omgaan met tegenslag, zelfvertrouwen en zelfstandigheid (Mentale veerkracht bij kinderen). Aanmelden voor deze workshops kan binnenkort.

Voor meer informatie of aanmelden voor een workshop kun je ook contact opnemen met ons dorpsteam in:

Velp: Laurien Jacobs | 06 51 27 68 74 | Laurien.jacobs@incluzio.nl
Rheden: Ingrid Jansen | 06 21 22 40 71 | Ijansen@incluzio.nl