Incluzio Rheden > Doe mee met training Voluit Leven: mindfulness en ACT

Doe mee met training Voluit Leven: mindfulness en ACT

Eind oktober gaat de training Voluit Leven van start. In 8 wekelijkse bijeenkomsten leer je omgaan met negatieve gevoelens als onzekerheid, somberheid, angst en pijn om zo beter te kunnen leven naar wat je belangrijk vindt en dus meer te genieten. Je wordt zo milder naar jezelf en anderen en leeft met meer aandacht in het hier en nu.

Iedereen wil een prettig leven. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dit pas kan beginnen als ze hun angsten of somberheid hebben overwonnen, als ze niet meer moe zijn of als ze hun onzekerheid te boven zijn. Maar het tegendeel is waar. Wanneer we accepteren dat het leven twee kanten heeft, ontwikkelen we psychologische flexibiliteit. Dan
kun je meer leven naar wat je belangrijk vindt. Je leert makkelijker besluiten te nemen en kan meer van het leven genieten.

Wat leer je in deze training?

De training Voluit Leven is een combinatie van mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy), een vorm van gedragstherapie. Mindfulness is je aandacht richten op het hier en nu. Hierdoor leer je te ervaren wat er is en gedachten en gevoelens toe te laten, hoe pijnlijk ook. Dat geeft ruimte om op zoek te gaan naar wat je echt waardevol vindt in jouw leven. De training wordt gegeven door Pro Persona Connect en Incluzio Rheden.

Deze training leer je:
– hoe je jouw waarden als kompas in je leven kunt gebruiken
– wat psychisch leed veroorzaakt
– milder te worden naar jezelf en anderen
– meer opmerkzaam te zijn en met aandacht te leven
– in het hier en nu te zijn

Meedoen?

Het gaat om 8 wekelijkse bijeenkomsten in een kleine groep. De cursusdata zijn: donderdag 26 oktober, 2 + 16 + 23 + 30 november en 7 + 14 + 21 december 2023 van 10.00-12.00 uur. De training wordt gehouden in:

Parkhuis de Steeg
Parkweg 5
6994 CM De Steeg

De training is gratis. Wel zijn de kosten van het cursusboek voor jezelf (Boom Hulpboek -Voluit leven, €29,95).

Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via ons dorpsteam Rheden (Corry Snoek) op dorpsteamrheden@incluzio.nl. Of via het secretariaat van Pro Persona Preventie: 026 312 44 83 of preventie@propersona.nl. Je kunt je aanmelden tot en met 4 oktober 2023, vol = vol.