Incluzio Rheden > Gratis digitale ouderavonden: omgaan met pubers of kinderen met stress of tegenslag

Gratis digitale ouderavonden: omgaan met pubers of kinderen met stress of tegenslag

Trekt jouw kind zich steeds vaker terug? Heeft je puber een kort lontje en nergens meer zin in? Weet je niet wat je aan moet met de driftbuien van jouw kind? Maak je je zorgen en lukt het niet het gesprek aan te gaan? Pro Persona Connect en Incluzio Rheden organiseren twee online informatieavonden voor ouders waarin we handvatten bieden om hiermee om te gaan. Je kunt gratis en anoniem deelnemen.

6 december 19.30 – 21.00 uur | Dipje of depressie
Over psychische klachten bij pubers (voor ouders van kinderen van 12 jaar en ouder).
Tijdens deze ouderavond geven we informatie over stress, angst en somberheid, bespreken we hoe je psychische klachten bij jouw kind kunt herkennen en wat je kunt doen om je kind te ondersteunen.

7 december 19.30 – 21.00 uur | Eerste hulp bij tegenslag
Over het leren omgaan met tegenslag en het vergroten van veerkracht (voor ouders van kinderen tot 12 jaar).
Kinderen kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe kinderen daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Oftewel je vermogen om je aan te passen aan stress of tegenslag. Tijdens deze ouderavond bespreken we hoe je jouw kind kunt helpen veerkrachtiger te worden en beter om te gaan met teleurstelling en verdriet.

Deelnemen? Meld je nu aan!
Wil je deelnemen? De digitale bijeenkomsten zijn gratis en anoniem. Aanmelden kan via preventie@propersona.nl. Vermeld hierbij om welke van de twee avonden het gaat. Je ontvangt dan een link naar de besloten bijeenkomst in Zoom.