Incluzio Rheden > Deelnemers gezocht voor dialooggesprekken ‘erbij horen’

Deelnemers gezocht voor dialooggesprekken ‘erbij horen’

In de eerste week van november – de Week van de Dialoog – worden in Velp voor de eerste keer ‘Velp in Dialoog’ bijeenkomsten georganiseerd met als thema ‘erbij horen’. Inwoners gaan onder leiding van een gespreksleider in een groep van maximaal 8 personen aan zogenoemde dialoogtafels met elkaar in gesprek over onderwerpen die te maken hebben met onderlinge gelijkheid, verbinding en sociaal contact in hun buurt of wijk. Hierin geven ze aan waar ze meer van willen weten, wat hen raakt en waar ze met elkaar verder mee willen komen. ‘Velp in Dialoog’ is een initiatief van Coalitie SamenEén Velp.

Het idee is dat mensen van alle leeftijden, achtergronden en opleidingsniveaus hun ideeën en verhalen delen en naar elkaar luisteren om zo hun blik te verruimen. Écht luisteren en met elkaar in gesprek gaan met een gezonde vleug nieuwsgierigheid staat voorop. Dit leidt vaak tot nieuwe inzichten.

Kleine groepen

Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar een thema verkennen en ervaringen, dromen en mogelijkheden uitwisselen. Het gesprek wordt begeleid door een getrainde gespreksleider die ervoor zorgt dat naar elkaar wordt geluisterd en iedereen aan bod komt. De dialoog duurt ongeveer twee uur en bestaat uit: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en kijken wat je zelf kunt doen.

Ook meedoen?

Houd je van een verdiepend gesprek en vind jij het leuk om met anderen hierover te sparren? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Meld je dan aan voor 1 november 2022 bij Maud van Braam van het Netwerk Informele Ondersteuning (NIO): 06 36 32 47 78 of netwerknio@gmail.com.

Je kunt je aanmelden voor de volgende twee sessies:

  • Woensdag 2 november 2022, 15.00-17.00 uur
  • Vrijdag 4 november 2022, 14.00-16.00 uur

Beide bijeenkomsten vinden plaats in trefpunt De Elleboog, Nieuw Schoonoord 2, Velp. Het aantal plekken is beperkt, dus wacht niet te lang.

Over SamenEén Velp

In juli 2021 is de lokale coalitie SamenEén Velp gestart: een samenwerking van verschillende lokale organisaties in de gemeenten Rheden en Rozendaal die initiatieven lanceert voor inwoners om elkaar te ontmoeten en nieuwe sociale contacten te leggen. Een overzicht van de aangesloten organisaties vind je hier.

SamenEén Velp zet zich in voor inwoners die graag met mensen in contact komen, maar niet altijd weten hoe of daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het uiteindelijke doel hierbij is het tegengaan van eenzaamheid onder inwoners.