Incluzio Rheden > Wat we doen > 65+ vitaliteit

65+ vitaliteit

Stichting Stoer, aandacht voor ouderen

Stichting STOER ondersteunt 65+-ers met het langer gezond, vitaal en zelfstandig thuis wonen. U kunt bij STOER terecht als u vragen hebt over het ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Van aanpassingen in uw woon- of leefsituatie tot en met (weer) onder de mensen komen en een leuke dagbesteding vinden. Stichting STOER is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, telefoon 026-361 19 75, of via e-mail info@stichtingstoer.nl

Veranderende woonwensen: de wooncoach

Naarmate mensen ouder worden, veranderen hun woonwensen. Bedenk nu al wat uw woonwensen zijn voor straks. Dat kan namelijk onnodige nood of stress voorkomen als u (onverwacht) moet verhuizen om bijvoorbeeld gezondheidsredenen. Is uw huis geschikt of zijn er aanpassingen nodig? Voor sommige aanpassingen kunt u geld krijgen van de gemeente. Of misschien overweegt u om kleiner of gelijkvloers te gaan wonen, of dichter bij familie, winkels of een ontmoetingsruimte. Voor ieder ligt dat anders. Het is goed om daar alvast over na te denken.

De wooncoach is er voor uw woonvragen!

De wooncoach van Incluzio Rheden helpt 65plussers graag op weg. Helemaal gratis en vrijblijvend. Ze kent het woningaanbod en regelingen in de gemeenten Rheden en Rozendaal goed. Ook werkt ze nauw samen met Vivare en de gemeenten. Bij uw verhuizing kan zij u helpen deze soepel te laten verlopen.

Ze brengt de wensen van senioren in kaart en adviseert bij het zetten van de juiste stappen. Zo stimuleren we doorstroming bij 65+-ers die bijvoorbeeld van een grote eengezinswoning willen verhuizen naar een beter passende woning.

Verhuizen naar een kleinere woning?

Dat betekent een win-win: verhuizen naar een fijne plek waar u nog lang zelfstandig kunt blijven wonen én een grote woning achterlaten voor andere woningzoekenden.

Daar zitten mogelijk ook extra voordelen aan voor u. Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u namelijk bij een verhuizing van een grote naar een kleine woning:

Meer weten?

Krijg ook handige woontips voor in huis en of verken samen welke soort woningen er nog meer zijn hier in de regio. Neem daarvoor contact op met Karolien Eppink, wooncoach, via keppink@incluzio.nl of 026 -303 63 05. Of kom naar een van onze informatiepunten.