Incluzio Rheden > Wat we doen > 65+ vitaliteit

65+ vitaliteit

Stichting Stoer, aandacht voor ouderen

Stichting STOER ondersteunt 65+-ers met het langer gezond, vitaal en zelfstandig thuis wonen. U kunt bij STOER terecht als u vragen hebt over het ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Van aanpassingen in uw woon- of leefsituatie tot en met (weer) onder de mensen komen en een leuke dagbesteding vinden. Stichting STOER is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, telefoon 026-361 19 75, of via e-mail info@stichtingstoer.nl

Veranderende woonwensen: de wooncoach

Naarmate mensen ouder worden, veranderen hun woonwensen. Denk aan de wens voor een kleinere woning of gelijkvloers willen wonen. In de praktijk zie je dat men niet weet hoe te beginnen.

Bij Incluzio werken we met een wooncoach. Deze brengt de wensen van senioren in kaart en adviseert bij het zetten van de juiste stappen. Zo stimuleren we doorstroming bij 65+-ers die bijvoorbeeld van een grote eengezinswoning willen verhuizen naar een beter passende woning.

De wooncoach biedt begeleiding en advies in dit traject. Samen brengen we de woonwensen in kaart als ook de belemmeringen die hier soms bij komen kijken. De wooncoach geeft informatie over het woningaanbod en regelingen waarvan je gebruik kunt maken. Ook helpt zij met zoeken of doorverwijzen naar de juiste instanties.

Meer weten?

Kom naar een van onze informatiepunten, bezoek een spreekuur of neem contact op met uw dorpsteam.